DIY - Hylleknekt + glødetrådspære = SANT

Så var det på'an igjen. Hun hadde et sterkt ønske om lamper som vi kunne henge over hvert vårt nattbord. Denne ideen hadde Hun sett på en Instaface-konto - eller noe... 

Det var altså bare for Han å få et bilde av tingesten for så å dra innom Biltema en tur. Der har de merkverdig mange ting som absolutt ikke har med bil å gjøre, inkludert det meste du trenger for å skru sammen ei lampe. Glødetrådspære hadde de derimot ikke, men etter en kjapp stopp innom Dag's Marked var den i boks også.

Så var det bare å sette igang med å kartlegge de forskjellige delene Han hadde kjøpt inn:- En hylleknekt (minste størrelse)

- En stk. lampettledning med dimmer

- En stk. E27 sokkel

- En stk. 40W glødetrådspære

 

I tillegg til dette ble det kjøpt inn et sett med presisjonsskrutrekkere, pensel, og maling. På Biltema kan man få kjøpt små malingbokser som inneholder 1DL maling. Akkurat nok til å få en grei prøve på veggen, eller for slike ting som dette.   

En liten beskrivelse av prosjektet med bilder følger. 


Første steg er å utvide skruehullene i hylleknekten slik at du får trukket ledningen gjennom. I tillegg må du bore et helt nytt hull i støtten som står i 45 graders vinkel. 

 
Ja vi maler og vi maler og det blir så fint og flott... 


Med føner er det gøy å se maling tørke! Trekk lampettledningen gjennom det nye hullet og de to som du har utvidet. 

 

Med presisjonsskrutrekkeren fester du hver av lederne i hvert sitt hull. To ledninger, to hull. Ikke så mye du kan gjøre galt, men husk på å tre den øverste hetten på sokkelen på FØR du fester ledningene. Han klarte nemlig å gjøre samme feilen to ganger... 

Slik ser det altså ut når det er ferdig. Minus pæra, selvfølgelig.

 


Så finner man et passende sted og skrur det ferdige resultatet fast. Dimmeren er helt fantastisk, og det gule, varme lyset skaper en veldig behagelig atmosfære.

 

Igjen ble resultatet alt vi ønsket og mere til, og for ca. 250,- per lampe er vi veldig fornøyde. 

 

- Han og Hun 

4 kommentarer

Helene

27.08.2015 kl.18:52

døds kul ide, tror jeg må stjele den asså :D så får vi se om min mann er like flink så din :D

hanoghun

27.08.2015 kl.19:35

Helene: Tusen takk :-) Her er det heldigvis meningen at du skal stjele ;-) Han greier det nok veldig fint. Så lenge verktøyet er i orden, går det fint :-)

Mamsen.....

28.08.2015 kl.11:31

Dette ble jo utrolig fint :-)

hanoghun

29.08.2015 kl.10:38

Mamsen.....: Tusen takk :-)

Skriv en ny kommentar

hanoghun

hanoghun

30, Re

En blogg om DIY-prosjekter og mye mer av Han og Hun.

Kategorier

Arkiv

hits